Receptbanken

Categories Alla Bröd Pajer Sill Kakor och tårtor Godis Övrigt

Brantevikssill

Ännu en variant älskad av såväl barn som vuxna!

Ingredienser

½kg sillfileer
som läggs i följande lag
3 dl vatten
½ dl ättika 24 %
1 msk salt
Till inläggningen:
2½ dl socker
20 krossade vitpepparkorn
20 krossade Kryddpepparkorn
1 hackad stor gul lök
1 hackad stor röd lök
½-1 msk citronpeppar
1 smulat lagerblad
½-1 knippa hackad dill.

Instruktioner

Låt sillen ligga i den första lagen över natten, svalt.
Låt sillen rinna av. Blanda alla ingredienser till inläggningen och varva med den avrunna sillen i en stor glasburk. OBS! Ingen vätska vid inläggningen. Låt dra i kylskåp 2-5 dagar innan den äts

Vad är detta?

Detta är de viktigaste recepten som familjen Bohman samlat på sig under åren. Alla recept här kontrolleras genom detta google doc. Om det tar lite tid för recept att visas ut är det för att vi cachar det hela för att det ska gå snabbare. De dyker upp inom 24h.