Receptbanken

Categories Alla Bröd Pajer Sill Kakor och tårtor Godis Övrigt

Enkel Fransk ostpaj

Väldigt lite jobb för en hel måltid. Pajen går utmärkt att frysa. I och med att du använder matberedaren till allt blir det inte så mycket att diska heller..

Ingredienser

deg:
150gr margarin
3dl vetemjöl
2 msk mjölk
fyllning:
150gr bacon, skinka, sidfläsk el likn.
3 ägg
3 dl mjölk
2 dl riven ost
salt, vitpeppar

dressing:
valfri vinäger
valfri olja
ev örtkryddor
vitlök
salt
svartpeppar

Instruktioner

Blanda mjöl, margarin i en matberedare. Tillsätt mjölken o arbeta till en degklump. Tryck ut degen i en pajform med mjölade händer. Strimla skinkan alt. fräs upp baconet/fläsket i en stekpanna och låt fettet rinna av på hushållspapper. Riv osten grovt i matberedaren (diska ej emellan!) Blanda ägg + mjölk i matberedaren. Krydda. Häll smeten över kött + ost i pajformen. Grädda 30-40min i 200° C ugn.
Servera med en vinägrettdressing som du gör i matberedaren, låt dressingen vara kvar, strimla ner en sallad, gurka tomat och vad du har hemma. Stjälp upp salladen i en skål - och vips! Allt i ett!

Vad är detta?

Detta är de viktigaste recepten som familjen Bohman samlat på sig under åren. Alla recept här kontrolleras genom detta google doc. Om det tar lite tid för recept att visas ut är det för att vi cachar det hela för att det ska gå snabbare. De dyker upp inom 24h.