Receptbanken

Categories Alla Bröd Pajer Sill Kakor och tårtor Godis Övrigt

Smaskiga brända mandlar a' la' Kicki!

Favoritgodiset som vi brukar handla på sommarens marknader, men så mycket billigare att göra själv. dessutom är det enkelt. Se upp bara: sockret blir mycket varmt då det smälter.

Ingredienser

400gr sötmandel (2 påsar)
6 dl florsocker
1 ½dl vatten

Instruktioner

Koka upp 1 ½ dl vatten + 6 dl florsocker. Häll i 2 st 200 gr påsar med sötmandel (oskalade). Låt koka på svag värme i tjockbottnad gryta under ständig omrörning. När allt vattnet avdunstat sitter sockret som ett grått gråbrunt lager kring mandlarna. Öka nu värmen och rör hela tiden! Så småningom smälter sockret och mandlarna blir ljusbruna och blanka och det ”smäller” i grytan. Häll dem direkt på en plåt med bakplåtspapper och sära dem med detsamma med gafflar. Låt svalna helt. När de är helt kalla kan de läggas i tättslutande burk.

Vad är detta?

Detta är de viktigaste recepten som familjen Bohman samlat på sig under åren. Alla recept här kontrolleras genom detta google doc. Om det tar lite tid för recept att visas ut är det för att vi cachar det hela för att det ska gå snabbare. De dyker upp inom 24h.