Receptbanken

Categories Alla Bröd Pajer Sill Kakor och tårtor Godis Övrigt

Andrejs calzonebröd

Min granne och gode vän Andrej bjöd oss på detta bröd en sommarkväll. Nu är det ett måste på sommar pic-nicar och grillkvällar. Strunta för all del inte i de provensalska örterna - det är mycket där hemligheten ligger! Calzonebröd kallar vi det i vår familj för det ser precis ut som calzonepizzor då de är nygräddade.

Ingredienser

1:
50 g jäst
drygt 2,5 dl fingervarmt vatten
ca 2 dl vetemjöl

2:
2 tsk salt
knappt 1,5 dl olivolja
4 ägg
+mjöl till lagom konsistens

Instruktioner

Blanda allt under "1" och låt stå 15 min.
Tillsätt därefter det under "2" och forma till 4 bullar som jäses 30 min.
Gör i ordning fyllningarna:
Tomatfyllning till 2 bröd:
Hacka o blanda:
2 tomater
2 vitlöksklyftor
12 oliver
1 tsk provensalska örter
Skinkfyllning till 2 bröd:
Fräs och blanda:
1 ½ dl rökt skinka eller kassler
1 hackad gul lök
1 tsk provensalska örter

Kavla ut bullarna varsamt till oval form ca 25 cm diameter. Lägg fyllning på halva, vik över andra halvan, tryck till kanterna. Skär fem skåror på ovansidan.
Jäs 15 min
Grädda i 210ºC i ugn med vattenskål i botten. Ät samma dag, annars fryses. (Frysta bröd sprödvärmes i ugn)

Vad är detta?

Detta är de viktigaste recepten som familjen Bohman samlat på sig under åren. Alla recept här kontrolleras genom detta google doc. Om det tar lite tid för recept att visas ut är det för att vi cachar det hela för att det ska gå snabbare. De dyker upp inom 24h.