Receptbanken

Categories Alla Bröd Pajer Sill Kakor och tårtor Godis Övrigt

Guns goda grova bröd

Första gången du bakar detta bröd måste du handla hem många olika ingredienser, men sedan har du allt hemma till nästa gång! Detta bröd är ett måste till sillen på Påsk, Midsommar och jul. Att det är så enkelt gör att det gärna bakas däremellan också! Namnet kommer av min kollega på jobbet som introducerade detta bröd för mej i början på 90-talet.

Ingredienser

5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2 ½ dl rågkross
1 dl vetekli
½ dl vetegroddar
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 l lättfil
2dl mörk sirap (gärna baksirap)

Instruktioner

Blanda alla torra ingredienser mycket noga. Rör ner fil o sirap, blanda väl. Häll smeten i två smorda 1 ½ l brödformar.

Grädda 100 minuter i 150-175 grader.

Vad är detta?

Detta är de viktigaste recepten som familjen Bohman samlat på sig under åren. Alla recept här kontrolleras genom detta google doc. Om det tar lite tid för recept att visas ut är det för att vi cachar det hela för att det ska gå snabbare. De dyker upp inom 24h.