Receptbanken

Categories Alla Bröd Pajer Sill Kakor och tårtor Godis Övrigt

Maricas Mormors inlagda ättiksgurkor

Ett mycket gammalt recept som du ser på ingredienserna! Det självklara valet till leverpastejmackan - alla barns favorit!
Receptet har jag fått av en gammal skolkamrat från högstadietiden - Marica och som du förstår är det hennes mormor, bördig från Brantevik, som bidragit med recepet.

Ingredienser

2kg (=ca 50st en handflata långa) inläggningssgurkor
1l vatten
4 grader konc. ättikssyra (48%)
3 händer fint salt (ca 75g)
1kg socker
6-7 lagerbärsblad
6-7 cm färsk pepparrot i skivor
dillkronor
2msk gula senapskorn

Instruktioner

Skrubba gurkorna. (det går faktiskt att köra dem i tvättmaskinen på 30graders program utan centrifugering..!)
Skiva gurkorna i ca 3mm tjocka skivor. Skiva även pepparroten.
Koka upp resten till en lag som slås varm över gurkorna. Låt stå ett dygn i bunken till du skedar upp dem på rena burkar.

Vad är detta?

Detta är de viktigaste recepten som familjen Bohman samlat på sig under åren. Alla recept här kontrolleras genom detta google doc. Om det tar lite tid för recept att visas ut är det för att vi cachar det hela för att det ska gå snabbare. De dyker upp inom 24h.